newdeal real estate group

 • Η νέα γεωγραφία τιμών

  Blog pages template without image

  Blog pages template-[Copy #768] Blog pages template-[Copy #768] newdeal_admin • 30 Δεκεμβρίου 2022 • No Comments Blog pages template-[Copy #768] Blog pages …

  Κατηγορίες αποτελέσματα

  Χωρίς κατηγορία Έρευνα ιδιοκτητών Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Χωρίς κατηγορία Αντιγάλις Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Stories …

  Αποτελέσματα Αναζήτησης

  Χωρίς κατηγορία Έρευνα ιδιοκτητών Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Χωρίς κατηγορία Αντιγάλις Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Stories …

  Error screen

  Δεν υπάρχει τίποτα εδώ! Μόνο εμείς! Είσαι βέβαιος ότι έκανες σωστή αναζήτηση; Πάμε πίσω!

  Μια έρευνα- πυξίδα που θα βοηθήσει αγοραστές και πωλητές ακινήτων να υπολογίσουν ρεαλιστικά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, παρουσιάζει με αναλυτικούς πίνακες η Ακαδημία real estate της newdeal.

  Η ραγδαία και ασύμμετρη αύξηση των εμπορικών αξιών, κυρίως σε περιοχές της Αθήνας και δευτερευόντως στην υπόλοιπη Eπικράτεια, δημιούργησε ένα νέο τοπίο στον χάρτη τιμών πωλήσεων ακινήτων.

  Η άνοδος σε ορισμένες περιπτώσεις περιοχών έφτασε το 100% και έφερε την αγορά στα προ κρίσης επίπεδα. To γεγονός αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι η ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα καλύτερα καταφύγια αποταμιεύσεων για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

  Παράλληλα, όμως, γεννιούνται και ερωτηματικά: Είναι αυτές οι υψηλότερες τιμές ή θα δούμε νέες, μεγαλύτερες; Είναι σταθερή η άνοδος ή πρόκειται για φούσκα; Πού οφείλεται το φαινόμενο της ανόδου;

  Σύμφωνα με τον CEO της newdeal real estate group και ιδρυτή της Ακαδημίας Χρήστο Μπλέτα “τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δυο τεράστιας σημασίας γεγονότα που άλλαξαν τον χαρακτήρα του οικιστικού ακινήτου.

  1. Πρώτον: η βραχυχρόνια μίσθωση έδωσε στα ακίνητα προστιθέμενη αξία ξενοδοχειακού καταλύματος.
  2. Δεύτερον: το ακίνητο έγινε η “επένδυση εργαλείο” για την απόκτηση αδειών παραμονής από πολίτες χωρών εκτός της ζώνης Σέγκεν. Στην Κίνα μία από τις διαφημιστικές καμπάνιες έλεγε: Αποκτήστε άδεια παραμονής στην Ελλάδα και σας δίνουμε δώρο ένα ακίνητο!

  Παράλληλα πρέπει να συνυπολογίσουμε την επανεκκίνηση χορήγησης δανείων των Τραπεζών, την αύξηση του πληθωρισμού καθώς και την εκτίναξη των τιμών των ακινήτων παγκοσμίως, εν μέσω κορωνοϊού.

  Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά απρόβλεπτων, προς το παρόν, παραγόντων που επηρεάζουν την κατεύθυνση των τιμών και οι οποίοι σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας, το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις πολιτικές των επιτοκίων. Τυχόν αύξηση του κόστους χρήματος μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και να οδηγήσει σε «απότομη προσγείωση» τις οικονομίες. Πέρα όμως από την μεγάλη εικόνα της οικονομίας υπάρχει και η μικροοικονομία της κάθε περιοχής πάνω στην οποία επιδρούν μια σειρά τοπικές εξελίξεις (έργα υποδομής, συγκοινωνίες, εμπορικά κέντρα κλπ). Και ως προς αυτό η παρακολούθηση των τάσεων και των τιμών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να βρει κανείς την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία”.

  ***

  Η έρευνα τιμών έγινε από το τμήμα ανάλυσης δεδομένων της Ακαδημίας real estate της newdeal η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα το Εργαστήρι Εφαρμογών και Εκπαίδευσης Λογιστικής. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι η εξής:

  Η μελέτη έγινε σε διαμερίσματα αποτελούν την πλειοψηφία των προτιμήσεων των αγοραστών.

  Από 50 έως 150 τ.μ και όσα βρίσκονται από το ισόγειο και πάνω.

  Εξετάστηκε επαρκής αριθμός ακινήτων που διατίθενται προς πώληση σε κάθε περιοχή ώστε να εξάγονται αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία

  ***

  Τα ακίνητα ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες με βάση το έτος κατασκευής. 

  • Κατηγορία Α: Διαμερίσματα παλαιότητας κατασκευής πριν το 2000
  • Κατηγορία 2: Διαμερίσματα κατασκευής από το 2000 έως 2017
  • Κατηγορία 3: Νεόδμητα κατασκευής απο το 2017 έως σήμερα 

  Η διάμεση τιμή εξάγεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τιμές, χωρίς να επηρεάζεται από τις τυχόν λιγοστές ακραίες διακυμάνσεις που παρουσιάζονται σε κάθε περιοχή. 

  Σημείωση: Κάθε ακίνητο είναι μοναδικό και η ακριβής τιμή του προσδιορίζεται με μεθόδους εκτιμητικής ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η παράμετρος της προσφοράς και της ζήτησης

  Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

  ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ