newdeal real estate group

Η επιστροφή των κατασκευαστών

Η επιστροφή των κατασκευαστών στην αγορά ακινήτων γίνεται ολοένα και πιο δυναμική, ειδικά στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, όπου η μία στις τρεις κατοικίες προς πώληση είναι κατασκευής της τελευταίας πενταετίας.

Στην Γλυφάδα, για παράδειγμα, το 30% των ακινήτων προς πώληση είναι νεόδμητα με μέση τιμή περίπου 5.200 €, σύμφωνα με έρευνα της Ακαδημίας real estate της newdeal, του νέου δικτύου agent και συμβούλων επενδύσεων ακινήτων

 

 Πηγή: newdeal real estate group – academy

 

Στα Βριλήσσια το ποσοστό νεόδμητων έναντι παλαιών είναι 32% με μέση τιμή 3500 €, ενώ στην Νέα Σμύρνη το ποσοστό εκτοξεύεται στο 41% και η μέση τιμή πώλησης νεόδμητων είναι 3.100 €.

 

 Πηγή: newdeal real estate group – academy

 

Για την έκρηξη ανοικοδόμησης της τελευταίας περιόδου, και η οποία παρά τη πανδημία δεν ανεκόπη μέχρι στιγμής, ο Χρήστος Μπλέτας, ιδρυτής της Ακαδημίας real estate και CEO της newdeal real estate group απαριθμεί τους σημαντικότερους παράγοντες: “Έπαιξε ρόλο η αναστολή του ΦΠΑ, το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχή του Ελληνικού, η προσδοκία προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσω των προγραμμάτων golden visa, οι προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας και η μακρά περίοδος παγώματος της οικοδομικής δραστηριότητας. Θα προσθέσω και την πανδημία που μας έκλεισε στα σπίτια μας και αναγκαστήκαμε να δούμε τη ζωή σ’ αυτό με άλλη ματιά, πιο απαιτητική”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σ’ όλη την Αττική το ποσοστό νέων κατοικιών προς πώληση έναντι των παλαιότερων είναι το 12%. Θα πει κανείς ότι είναι σχετικά χαμηλό σε σχέση τους υψηλούς μέσους όρους κάποιων περιοχών, αλλά συνολικά είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι λίγα χρόνια πριν.

 

 Πηγή: newdeal real estate group – academy

 

Στην περιοχή Ζωγράφου, μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, όπου δύσκολα βρίσκει κανείς διαθέσιμη γη για να χτίσει το ποσοστό νεόδμητων κυμαίνεται στο 11%, κοντά στο μέσον όρο ενώ σε μια διπλανή περιοχή πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας στο Γουδή, το ποσοστό είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο (7%).

 

Η έρευνα αγοράς έγινε στα πλαίσια προγραμμάτων εκπαίδευσης της Ακαδημίας real estate που ανήκει στο newdeal real estate group.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας rean.gr

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ